Sunday, February 25, 2007

Elnezest


Utazas miatt az `Ahitatok` atmenetileg szunetel.

Wednesday, February 14, 2007

Add hogy alazatos legyek mint egy barany

"Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!"
/Ezsaias 53:7/

Add hogy alazatos legyek mint egy barany

Hogy csondben menjek a Pasztor utan

Minden zokszo es panasz nelkul

Hogy tudjak csak egy lenni a sok barany kozul.


Add hogy leghatul menjek

Es e pozicioval elegedett legyek

Hogy tobbet kerdezzek mint oktassak

Masokat magamnal nagyobbnak tarthassak.


Add hogy mas sikerenek jobban oruljek mint az enyemnek

Hogy ne sertodjek meg ha megvetnek

Es ha meszarszekre kell menni

masok helyett en menjek..

Tuesday, February 13, 2007

Milyen a termőfölded?

"A tövisek közé vetettek pedig azok, a kik az ígét hallják, De a világi gondok és a gazdagság csalárdsága és egyéb dolgok kívánsága közbejővén, elfojtják az ígét, és gyümölcstelen lesz."
/Mark 4:18-19/

Sokan jonnek a gyulekezetbe, hallgatjak az iget, el is fogadjak, de amikor hazamennek minden mas elfoglalja a szivuket es gondolataikat, csak az ige nem. A mindennapi dolgok, foldi problemak vagy elvezetek toltik be eletuket ezert gyumolcstelenek maradnak Isten orszaga szamara.
A szivuk tovises, nem a korulmenyeik. Sok hivonek meg sokkal rosszabbak a korulmenyeik mint nekik, megis tudnak az Urra figyelni, megis Jezus az elso szamukra es Ot kovetik minden aron.
"Némely pedig a tövisek közé esék, és felnevekedének a tövisek és megfojták azt, és nem ada gyümölcsöt." (7.)
A tovisek novekedtek sziveben, nem a mag. Ahhoz hogy a mag novekedhessen, a toviseket le kellett volna metszeni. De ha nem ez tortenik akkor a napi gondok, kivansagok csak novekednek es megfojtjak az ige eletet bennunk. A problemakat nem tudjuk eltavolitani, de nem is errol van itt szo. Arrol van szo hogy szivunkben mekkora helyet kapnak ezek.
A korulmenyeinktol fugg-e szellemi eletunk? Nem fugghet attol, mert a szellemunknek egyedul Istentol kell fuggeni es nem a kulvilagtol. Akarmi is tortenjek korulottunk, a szellemunk sertetlen maradhat, ha megmaradunk az Urban. A lelkunket kell a szellem uralma ala rendelni es nem forditva. Ha a lelkunket a szellem uralma ala rendeljuk akkor erzeseink is tisztak es Isten szerint valok lesznek.
"A jó földbe vetettek pedig azok, a kik hallják az ígét és beveszik, és gyümölcsöt teremnek, némely harmincz annyit, némely hatvan annyit, némely száz annyit." (20.)
Itt is, a sziv a jo nem a korulmenyek. Az a sziv a jo termofold amely hallja ES be is veszi az iget, vagyis megcselekszi. Az ige teljes lenyet athatja es minden dolgaba beleszolhat.
Az a sziv jo amely teljesen az Ure.
"Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből és teljes erődből. Ez az első parancsolat."

Monday, February 12, 2007

I. Peter 1:23.

"Mint a kik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek ígéje által, a mely él és megmarad örökké. "
/I. Peter 1:23/

(Megjegyzes: ezt par napja irtam, de levettem, mert nem tudom hogy a napi igehez szorosan kotodik-e amit irtam, vannak dolgok amiket nem ertek, de azert megis folrakom, azokert a dolgokert amiket megertettem.)
Ujonnan szulettem; mit jelent ez? "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden." /2.Kor.5:17/
A regi meghalt, elmult, a romlando mag vegleg megromlott, ki lehet dobni, hogy helyere keruljon az uj termeszet. A ketto egyutt nem fer meg egymassal. " ímé, újjá lett minden." Minden, vagyis: minden! Mindent ala kell rendelnunk Istennek, egy reszet sem tarthatjuk meg eletunknek. Jezus mondja: "Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt." /Luk.9:24/
Mint ahogy par napja irtam, Isten nem vegez fel munkat. O mindent be tud es be akar tolteni.
Sokan kerik hogy a Szent Szellem toltse be oket, de a Szent Szellem nem tudja betolteni oket, mert nem uresek. Felig meg tele vannak sajat magukkal.
"Senki sem vet pedig új posztóból foltot az ócska ruhára; mert a mi azt kitoldaná, még elszakít a ruhából és nagyobb szakadás lesz." /Mate 5:16/
Isten nem fogja a regi termeszetunket foltozgatni az ujjal, mert csak nagyobb szakadas lesz. Istennek egy akarata van a regi termeszet szamara: halal!
Pal apostol azt mondja: "Krisztussal egyutt megfeszittettem..". Krisztus keresztjen ott van a mi o-emberunk is. O mar elvegezte, O mar gyozott! Higgyuk ezt es fogadjuk el.
Jezus mondja az ujjaszuletesrol: "Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. A mi testtől született, test az; és a mi Szellemtől született, szellem az." /Janos 3:5-6/
"....Istennek ígéje által, a mely él és megmarad örökké." Isten igeje altal szulettunk ujja, mert "a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által." /Roma 10:17/
Van aki azt mondja, nem kell beszelnem Jezusrol a hitetlen ismerosomnek, eleg ha kedves vagyok hozza es szeretem ot es igy `beszeretem` ot Isten orszagaba. Valoban szeretni kell es kedvesnek kell lenni, de kicsit tulertekeljuk a kedvessegunket ha azt gondoljuk hogy az ki tud ragadni embereket a pokol tuzebol. Egyedul a Jezusba vetett hit tud udvoziteni embereket, es ahhoz hallaniuk kell hogy ki Jezus es mit tett ertunk.
Isten igeje `megmarad orokke`, igy az ujjaszuletes romolhatatlan magja is megmarad orokke.
Isten a teremtesnel szolott, es meglett. Az uj-elet teremtesenel is O az aki szolt es meglett.
"Mert az Isten, a ki szólt: setétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a mi szívünkben az Isten dicsősége ismeretének a Jézus Krisztus arczán való világoltatása végett."
/2.Kor.4:6/

Sunday, February 11, 2007

Gerjedelmeidre koltened?

"Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harczoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek. Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt."
/Jakab 4:2-3/

Ez kulonbozik az elozo uzenetben leirt ehezestol es szomjazastol. Itt is erosen kivan az ember valamit, de nem Istentol es Istenert, hanem sajat gerjedelmeinek kielegiteseert.
Meg ha Istenhez is fordul az ember ezekert a kivansagokert, miutan mar a `harcolas es haboruskodas` nem vezetett eredmenyre, Isten nem ad valaszt ezekre az imakra.
`Uram add hogy nekem szebb autom legyen mint a szomszednak!`
Jakab apostol levelet hivoknek irja, ez az uzenet is hivoknek szol. A hivo Isten tulajdona, es ha Isten ad valamit a hivonek azt safarsagra adja. Semmi sem a mi sajat tulajdonunk (mivel hogy mi magunk sem vagyunk sajat tulajdonunk), hanem amit Isten ad, azt azert adja hogy azzal Ot szolgaljuk. Gyerekeket ad? Azert adja hogy Neki szenteljuk es Istenfelelemre neveljuk nem azert hogy buszkelkedjunk, dicsekedjunk veluk. Penzt ad? Azert adja hogy 1. megeljunk es igy tovabb tudjuk Ot szolgalni, 2. hogy az O celjaira adakozzuk, nem pedig azert hogy mindenfele szuksegtelen, oncelu dolgokra koltsuk.
A Jakab altal emlitett embernek a szivevel van a gond. Nala Isten legfeljebb a masodik helyen van, de sajat maga biztosan az elso helyen. Ha valakinek tobb van mint neki nem nyugszik, hanem o is akar, meg tobbet. Ezert harcol, kuzd, mindent megprobal, ha nem megy: imadkozik..
Van aki a szellemi ajandekokkal van igy. Mindent bevet a pasztor hogy gyarapitsa gyulekezetet, es ezzel egyutt ego-jat.
Uram, en kenetet akarok a szolgalatomra hogy sikeresebb pasztor legyek!
Maganak keri, a sajat dicsosegere, es nem Istenere.
Az Isten nem fog adni neki sikert, de az ordog lehet hogy fog adni, egy ideig-oraig tarto bombasztikus sikert.
A `keressetek es talaltok` `kerjetek es kaptok` azoknak szol akik nem gerjedelmeikre koltenek az Istentol erkezo ajandekot.
"És ez az a bizodalom, a melylyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket:" /I.Janos 5:14/

Friday, February 09, 2007

Boldogok az ehezok

"Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek."
/Mate 5:6/

Gyakran feluletesen elsiklunk Jezusnak eme mondata felett, igen, amen, igy van. De tudjuk-e a gyakorlatban, a tapasztalatainkban mi az ehezes es szomjazas Isten igazsagara?
Voltunk mar olyan szomjasak, vagy ehesek hogy azt gondoltuk, ha most nem ihatunk egy kortyot, vagy nem jutunk etelhez, akkor menten elajulunk. En mar voltam. Semmire sem tudtam koncentralni, azon kivul hogy most innom kell, barhogyan is de kell talalnom egy csapot, vagy egy uveg vizet, kulonben elajulok.
Vannak ehezo nepek, akik egesz nap etel utan kutatnak, ez tolti ki napjukat. Nyomorultul erzik magukat amig nem talalnak valami etelt. Egy kis szelet kenyeret, amit a jollakottak akar ki is dobnak a szemetbe, ok annyira tudjak ertekelni, mintha kincset talaltak volna.
Igy van ez Isten dolgaival is. Aki Isten dolgaira ehezik, Isten igejere, igazsagara, jelenletere, munkajara, szentsegere, azokat Jezus boldognak mondja. Az ehezes nem az hogy: jaj de ennek most egy kis csokit a steak utan. Az ehezes egy mely vagyakozas. Ugy erzi a hivo hogy nem tud meglenni anelkul amire vagyik, Isten dolgaira. Nem tudja elviselni sajat allapotat, es vagyodik a bun megkotozottsegebol valo szabadulas irant. O Uram, nem tudok megszabadulni a buszkesegtol, haragtol, feltekenysegtol, stb... barhogy probalom, nem megy, csak Te tudsz megszabaditani, Hozzad kialtok mar jo ideje, kerlek segits! Aki igy kialt az Urhoz, Jezus szerint boldog. Meg is fog szabadulni `mert ők megelégíttetnek`.
Nem tudja elviselni a korulotte levo hivok halott allapotat sem. Istenhez kialt ismet: Uram, hogy fog igy a Te neved megdicsoulni, ha Krisztus Testenek foldi tagjai csak alszanak! En nem tudok semmit tenni Uram, de kerlek ebreszd fel oket a Te Szent Szellemeddel! A hivo a vegsokig ehezi es szomjazza az ebredest, amikor is egy nap azt mondja: eddig vartam Uram, nincs tobb erom, kerlek, leteszek a kezedbe mindent. Es ekkor megtapasztalja hogy imaira kezd valaszt kapni es a korulotte levok kezdenek ebredezni. Jezus boldognak hivja ot, mert ehezi es szomjazza Isten munkajat.
A bunos elmegy a gyulekezetbe es valami megerinti. Elmegy meg egyszer, tizszer, husszor de meg mindig nincs udvbizonyossaga. Elkezd imadkozni: Isten, mar ennyiszer hallottam az evangeliumot, de meg mindig nem tudom a magamenak mondani, hat rajtam nem konyorulsz? En is hinni akarok, de nem megy, miert nem adsz nekem hitet, es bunbocsanatot, hiszen azt igerted? ... Ekkor megtortenik a csoda: kinyitja a Bibliajat es az Ige pont hozza szol, o elkezd sirni, majd orulni: Isten megvaltott, nevemen szolitott, Ove vagyok!
Ehezett es szomjazott, Jezus megelegitette es valoban boldog lett.
Aki kevesbe ehes kevesebbet kap. Aki azert jar az istentiszteletre hogy a barataival talalkozzon az azt fogja kapni. Aki arra ehezik hogy Isten Igejet jobban megismerje az azt kapja. A predikacio minden mondatara odafigyel, szinte issza a szavakat, elmegy hetkozben is a Biblia-orakra, sokat olvassa a Bibliat ehes szivvel. Az ilyen hivonek az Ur kijelenteseket fog adni az Igebol, annak aki nem csak halott tudast, hanem elo valosagot keres.
"Esznek a nyomorultak és megelégesznek, dicsérik az Urat, a kik őt keresik. Éljen szívetek örökké!" /Zsoltar 22:27/

Wednesday, February 07, 2007

I. Peter 1:17-19

"És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét: Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén: "
/I.Peter 1:17-19/

Ha valaki egesz vagyonat rakolti valamilyen gepre, es kiderul hogy az a gep alig mukodik, alig lehet hasznalni, mit gondolunk, hogyan erez az illeto? Nyilvan bosszus, szomoru es merges.
Akkor gondoljunk most arra hogy Isten a legdragabb kincset aldozta fel ertunk, egyszulott Fiat adta ertunk, hogy megvasaroljon, megvaltson minket Maganak.
Ezt szem elott tartva meg kell kerdeznunk magunkat: minket is alig lehet hasznalni? Mi is ilyen csikorgo-nyikorgo gepek vagyunk, amely mindig elromlik, leall? Isten megvasarolt minket a szeplotelen Barany veren, azert hogy Neki dicsoseget szerezzunk, hogy Erte eljunk, hogy Istent felmagasztaljuk ebben a `gonosz es parazna nemzetsegben`, hogy az O vilagossaga legyunk ebben a sotetsegben, es nem pedig azert hogy e sotetsegben otthonosan erezzuk magunkat. Azert mondja Peter apostol: félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét.
Ezen a foldon csak jovevenyek, zarandokok vagyunk, utban a mennyei haza fele. Nem vagyunk itt otthon, nem telepedhetunk le, hanem azert vagyunk itt, hogy itt hasznaljon minket az Ur, es itt e foldon legyunk bizonysag az O kegyelmerol, a Jezusrol. Az Ige szerint az O levelei vagyunk.
Igen, elo levelek vagyunk melyeket Isten irt az O Szent Szellemevel a bunosoknek: terjetek meg!
Peter apostol azt irja: 'a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint'.
Az hogy lehet, hat nem a Jezusban valo hit alapjan itel? Itt azonban Peter nem a hitetlenekhez szol, hanem a mar hivokhoz, akik mar megtertek. Egyszer meg lesznek itelve a hivok cselekedetei. A fa, szena es szalma eleg, mert ertektelen cselekedetek, sajat emberi buzgosagbol, esetleg emberi dicsoseg hajhaszasabol, nem tiszta szandekbol, nem az Ur dicsosegere, nem a Szent Szellem ereje altal cselekedtuk azokat. Ami pedig ertekes az megmarad, azt Isten megjutalmazza bosegesen, amit e jovevenysegunk alatt cselekedtunk, aszerint hogy a hit cselekedetei voltak-e, Isten akarata szerint volt-e es Istent dicsoitettuk-e vele. Igen, egyszer feny derul minden cselekedetunk ertekere, es konnyen lehet hogy amit masok vagy mi magunk jonak tartottunk, Isten elott nem er semmit, a tuzre vele.
Isten megvaltott minket Jezus vere altal a szuleinktol orokolt hiabavalo, bunos eletunkbol. Nem elhetunk ezutan mar abban. Leonard Ravenhill mondta: "Megerte Jezusnak meghalni azert amiert most te elsz? " Ha azert elsz hogy sikeres uzletember legyel, hogy hires enekes, akkor gondolj bele: hat ezert ontotta veret a Krisztus?

Tuesday, February 06, 2007

Tokeletes szabaditas

"Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."
/Janos 8:36/

Jezus mindig tokeletes munkat vegez. Soha nem kell felnunk hogy Jezus, ha meg akar gyogyitani csak felig gyogyit meg, ha udvoziteni akar, csak fel udvosseget ad, ha meg akar igazitani, csak 70 % -ban igazit meg vagy ha meg akar szabaditani valami megkotozottsegbol, csak 90%-ban szabadit meg es akkor is csak par napra.
Ezt hitben kell megragadni. Jezus azt mondja: "Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek." Talan nem hiszunk Neki? O mindig igazat mond es ez ugy is lesz.
Ha nem ez a tapasztalatunk akkor vagy nem hagytuk Jezust munkalkodni bennunk, vagy sajat eronkbol probalkoztunk. Onnan ismerjuk fel Jezus munkajat hogy az tokeletes, 100%-os.
Jezus a Bethesda tavanal meggyogyitott teljesen egy szerencsetlen beteget. Kesobb amikor talalkozott vele a Templomban ezt mondta neki: "Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!" /Janos 5:14/.
Hogyha azt tapasztaljuk hogy Jezus szabaditasa, gyogyitasa egy ido utan elhalvanyul az csakis azzal magyarazhato hogy tovabb vetkeztunk. Ha miutan Jezus megszabaditott minket olyan dolgokat muvelunk amivel ismet ajtot nyitunk a gonosznak akkor allapotunk rosszabb lesz mint a szabaditas elotti allapotban (Lukacs 11:26).
Jezus nem azert szabadit meg, nem azert gyogyit meg, hogy ezt kihasznalva azt tegyuk amit akarunk, hanem azert hogy meg inkabb Magahoz vonjon minket, hogy meg inkabb tudjuk Ot szolgalni.
Jezus nevenek jelentese: szabaditas. Csak O tud tokeletes szabaditast vegezni. Az O gyozelme biztos, hiszen mar gyozott a kereszten! Ezt meg kell ragadni hittel, es ugy fordulni Hozza, toredelmes, engedelmes szivvel.
Latjuk hat hogy a szabaditas az Ure, de a mi reszunk az, hogy 1. higgyunk benne, 2. maradjunk meg Obenne mindig.
"És lőn, hogy mikor az egyik városban vala, ímé vala ott egy poklossággal teljes ember: és mikor meglátta Jézust, arczra borulva kéré őt, mondván: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem! Jézus pedig kinyújtván kezét, illeté azt, mondván: Akarom, tisztulj meg. És azonnal eltávozék tőle a bélpoklosság." /Lukacs 5:12-13/
Jezus meg akar szabaditani minket es meg is tud szabaditani minket, az O dicsosegere. Nem csak a betegsegekbol es gonosz szellemektol, hanem mindentol ami megkotoz minket, amit nem tudunk kiengedni a kezunkbol, amit nem tudtunk az oltarra tenni, ami akadalyozza az Urral valo szoros kapcsolatunkat.
Neha azert nem szabadulnak meg az emberek mert nem akarnak. Nem latjak be allapotukat, vagy pedig belatjak, de megsem akarnak mindent Jezusra bizni, felnek hogy veszteseget, kart fognak szenvedni. Pedig Jezus soha nem akar senkit megkinozni, O jot akar, higgyuk el ezt. Ha valamit elker, elvar, akkor azt azert teszi mert O jo es bolcs, jobban tudja mire van szuksegunk mint mi.

Monday, February 05, 2007

Teljes oromnek tartsatok

"Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek, Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül."
/Jakab 2:4/

Meg nem fejeztem be az 1. Peter sorozatot, de ugy erzem, mindig azt kell leirnom, ami a szivemen van, ezert ma is arrol szeretnek irni amit en szemelyesen megtapasztalok, amit az Ur tanit nekem.
Csodalatosnak tartom az Ur munkajat, es csodalatos szamomra, hogy egy kedves testvernel mindenfele egyeztetes nelkul, ugyanazokat a dolgokat olvastam (olvashato itt) , amin en is atmegyek, csak en nem tudom olyan jol megfogalmazni.
Oszinten szolva az elmult idoben sok depresszion, szomorusagon mentem at, es ez emberileg szolva: termeszetes. Tudtam azonban hogy ez nincs rendjen, mert mi hivok mar nem a termeszetes, hanem a termeszetfolotti sikon mozgunk. Nem akarom az okokat megemliteni, de sok idom rament a keseru sirasra es imadkozasra az Ur elott, hogy oldja meg a problemamat.
Addig is amikor eljutottam egy ejjel a szomorusagom csucsara, es kicsit eroszakosan imadkoztam az Urhoz, nem szoktam igy, es nem is helyes igy, de a fajdalom mondatta velem amit mondtam, es Istent az igereteire emlekeztettem. Elmondhatom hogy abban a szent pillanatban, hogy `felszolitottam` Istent hogy csinaljon velem valamit, nyugtasson meg, mert csak O tud, megjelent Jezus szeretetteljes es gyenged jelenlete, es abban a pillanatban megnyugodtam, mert amit nekem a szellememben mondott az eltolta a figyelmemet sajat magamrol, a problemamrol, es Magara iranyitotta, megmutatta az O tokeletes tervet, hogy miert es mire jo mindez, egyedul es kizarolag az O dicsosegere.
Nem veletlen hogy Lazarrol irtam nemreg es Annarol, mert ezek az igek tanitottak meg, hogyan is ertelmezzem mindazt amin atmegyek.
Nem oldodott meg az a bizonyos problema, de ennel sokkal csodalatosabb dolog tortent. Isten betoltotte a szivemet orommel es bekesseggel, sajat magaval.
Ahogy elengedjuk azokat amikhez gorcsosen ragaszkodunk, szabadok leszunk, es Isten Szelleme be tud tolteni minket.
Az se lehet veletlen hogy elem kerult Josef Tson irasa, a `szenvedes iskolaja`. Ebben leirja, hogy a kommunista uldoztetes alatt sokat szenvedett, de amikor felforgattak a rendorok a konyvtarat elebe kerult egy konyv melynek cime: Kibeszelhetetlen es megdicsoult orom, alcim: tied ez mar most? Josef testver azt gondolta: vajon ove-e ez az orom, az uldoztetes kozepette? Mert ha most nem tud orvendezni az Urban, akkor soha sem tud. Es akkor az Ur betoltotte ot ezzel az orommel, nem felt mar, es kedves is tudott lenni a rendorokhoz, kavet szolgalt fel nekik.
Az irasaban pedig a Salamon altal epittetett szent Templom hasonlatat hasznalja, hiszen a koveket nem Jeruzsalemben csiszoltak es nem ott kalapaltak, hanem mar keszen vittek oda mindent " úgy hogy sem kalapácsnak, sem fejszének, sem valami egyéb vasszerszámnak pengése nem hallattatott a háznak felépítésénél." /I.Kir.6:7/
Mi, hivok Isten Temploma vagyunk es a mennyben mar a kesz koveket fogjak egyberakni, nem lesz ott kalapacs es csiszolas hangja. Itt a foldon szukseges hogy minket, hivoket csiszoljanak, ami szenvedessel jar, azert hogy majd a mennyben mar tokeletesek legyunk az Ur elott. Josef testver azt is mondta: nem tekinti uldozoit ellensegnek, hanem olyan szerszamoknak, amelyeket Isten az o csiszolasara, tokeletesedesere hasznal.
Watchman Nee pedig Josafat kiraly peldajat (2.Kron.20) hasznalja aki latta a sok ellenseget, beismerte hogy egyedul tehetetlen es Isten ele borult. Jott is a profeta, batorito beszeddel, mondvan hogy az Ur fog harcolni, nem ok. Ok pedig amikor a harcmezo fele kozeledtek, nem fegyverrel mentek, hanem dicseretekkel es hallelujaval. Mikor odaertek, mar minden ellenseg elesett, egymas ellen fordultak es senki sem maradt meg.
Idezet Nee testvertol: "Amikor a kisertesek jonnek, a gyozelem jele az hogy kepesek vagyunk-e azt mondani: "Halleluja! Dicserjuk az Urat!" Aki sajat magara nez, keptelen dicserni az Urat. Csak azok, akik az Urra neznek tudjak Ot dicserni. ... Nem szamit mekkora a kisertes, nem szamit hogy a moabitak es az ammonitak tobben vannak mint azelott. A kuzdelem az Ure nem a mienk.... A gyozelem hangja pedig a mi orvendezesunk, dicsoitesunk es halaadasunk az Urnak."
"Ha a gyozelmunk csupan annyi hogy elszenvedjuk a haborgatast, akkor ez emberi munka. Az emberi munka csak elfolytast eredmenyez, ami viszont az Urtol jon, az oromben es dicsoitesben nyilvanul meg.”
Adja meg az Ur hogy mint Peter, mi is Orea nezzunk, mert ha levesszuk a szemunket Rola, elsullyedunk.
(Bizony ahogy az Ur megadta ezt az oromet, megjelent a kiserto hogy elvegye azt, es megkisertsen az aggodalmaskodassal. Majdnemhogy beleestem ebbe a csapdaba, de ahogy felismertem az ordogot ennek hattereben, nem tul finom modon, de elkuldtem ot es kiserteseit magamtol.)

Sunday, February 04, 2007

A mennyei szeretet

Milyen csodas e mennyei szeretet!
A Te oromed tolti be a szivemet

Kerestem es megtalaltalak
Kopogtattam es Te megnyitottad ajtodat
Kertem es Teged kaptalak (Mate 7:7)

Annyira szerettel engem
hogy Szent Fiadat adtad ertem (Jan.3:16)
E szeretet elfedezte buneimet
a pokol tuzebol is kimentett

Csodasan megkulonboztettel (Zsoltar 139:14)
Engem elobb szerettel (1.Jan.4:19)
Pedig csak egy senki vagyok
De kegyelmed ram ragyogott

Mily csodasak tetteid
Bolcsesseg es igazsag utaid
Ki erthetne meg ezek melyseget? (Zsolt.139:17)
Ki foghatna fel szereteted merteket? (Ef.3:18,19)

Megesik hogy neha elesek
de ezesetben is szereteted emel fel engemet
Bekotozi sebeimet
Meggyogyitja sajgo szivemet
O, mily orommel tolt el e mennyei szeretet

Nincs semmim, de Te vagy mindenem
Ok lovakban, azok emberekben (Zsolt.20:8, Jan.5:7)
de en Tebenned remenykedem.
Tarts meg engem o Istenem!

Nincs lovam es emberem mint masoknak,
de Te ott allsz mellettem, meg ha a tobbiek nem is latnak.
De egy napon latni fogjak, Uram
Nem szegyenulok meg hogy Benned biztam

Nehez az ut de harman fogjak kezemet,
ez a harom pedig a hit, a remeny es a MENNYEI SZERETET
(1.Kor.13:13)